otrdiena, 2012. gada 17. jūlijs

Garšas kārpiņām 2

Zinu, zinu - šis nav recepšu blogs. :) Bet nevaru noturēties pretī kārdinājumam padalīties ar kādu pavisam vienkāršu ēdiena recepti, kas ideāli piemērota jauno dārzeņu sezonai, kad nav jāēd sintētiskos ārzemju tomātus vai sazinkuraudzētos burkānus.
Viss ir pavisam elementāri, bet rezultāts ir pasakaini gards. Es izmantoju:
  • divus vistu šķinķīšus ķiploku marinādē (vīrietis nosprieda, ka viņam būs par maz un paņēma vēl divus stilbiņus)
  • vienu papriku
  • divus vidējus burkānus
  • vienu vidēju cukinī
  • pāris tomātus
  • dažus nelielus kartupeļus
  • garšvielas (sāls, pipari, garšvielu maisījumi, lauru lapas) pēc gaumes


Cepeškrāsnī sākumā jāliek vistu un kartupeļus. 200 grādu temperatūrā jāpacep kādas 20 minūtes. Tad var pievienot pārējos dārzeņus un cept līdz gatavībai, kas atkal ir gaumes lieta - citam patīk mazliet kraukšķīgi dārzeņi, citam ļoti labi izcepušies.
Es dārzeņus vēl mazliet apslaku ar Heinz ķiploku mērcīti. Klāt noteikti kefīrs :) Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru