sestdiena, 2012. gada 21. jūlijs

Garšas kārpiņām 3

Šodien man ir home alone diena. Atzīšos slinkumā - es sev vienai ēst negatavoju. Pārsvarā ēdu to, ko jau gatavu var atrast ledusskapī. Bet šoreiz arī ledusskapī nekā negatavojama nebija, tāpēc liku lietā seminārā iemācīto recepti un pagatavoju sev mango biezzupu.
Šajā vasarā mans top auglis ir mango. Un kā par brīnumu - ne reizi nav gadījies nopirkt negatavu vai negaršīgu. Laikam esmu iemācījusies izvēlēties pareizos. Vakar Rimi atkal dabūju ļoti gatavu un mīkstu augli, tāpēc šodien liku to lietā. Tātad, zupai (ko pēc konsistences vairāk varētu nosaukt par biezeni) nepieciešams:
  • viens gatavs, sulīgs mango
  • kokosriekstu piens
  • baziliks
  • mazliet augļu etiķa, es izmantoju persiku balzametiķi
 Mango nomizoju, sagriezu gabaliņos un liku blenderī. Klāt pievienoju dažas bazilika lapiņas (pārsteidzoši ir tas, ka šajā ēdienā baziliks smaržo un garšo pēc piparmētras), kokosriekstu pienu (daudzums pēc gaumes) un mazliet vairāk kā tējkaroti persiku balzametiķa. Starp citu, iesaku savu izgudrojumu bazilika audzēšanai mājās: pirms kāda mēneša nopirku baziliku podiņā, tādus katrā Rimi var nopirkt, visu pušķi neizlietoju un atlikumu bija žēl mest ārā, tāpēc vienkārši ieliku glāzē ar ūdeni. Un bazilikam iepatikās. Tagad tas glāzē aug un zeļ. Un mājās vienmēr pieejams svaigs baziliks - pat kaķim garšo :)

Visas sastāvdaļas sablenderēju līdz viendabīgai masai, leju bļodiņā, dekorēju ar baziliku un ķeros pie ēšanas. Un klāt baudu rozā vīnu :)
NB! Ja mango tiešām ir labs un gatavs, tad brīdinu, ka šāds ēdiens ir ļoti salds un to daudz nemaz nevar apēst. Šo konkrēto apēdu viena, bet jutu jau, ka ir par daudz, tāpēc no viena mango gatavota zupa būs labāk piemērota divām porcijām.
Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. Šo vakar pagatavoju un patiešām izdevās ļoti gardi :) Mums pietika ar 1 mango uz diviem (jāatzīst gan, ka palielu mango), vienīgi manā pusē tādi etiķi nav atrodami, tāpēc iztikām bez jebkādiem un tāpat garšoja burvīgi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka garšoja :) Etiķi nav obligāti, garšu nemaz tik dikti nemaina, tikai mazliet piedod skābumu. Tikpat labi var izmantot mazliet citrona sulas.

      Dzēst
  2. Šo iegrāmatoju un pavisam noteikti kādreiz izmēģināšu!
    Paldies par ideju :)

    AtbildētDzēst