svētdiena, 2012. gada 26. augusts

Savādāka sēņu zupa

Šodien tiku pārsteigta ar kādu līdz šim neēstu un pilnīgi noteikti burvīgu ēdienu - pēc vīrieša izdomātas receptes gatavotu sēņu zupu.
Sēņu zupas garša man liekas tik mīļa un tuva jau kopš bērnības. Tolaik gatavot nemācēju, bet aptuvenās sastāvdaļas bija pavisam vienkāršas - sēnes, kartupelis, burkāns, sīpols. Un ēdot, noteikti vajadzēja pievienot lielu karoti krējuma :) Šodien bērnības garšu izbaudīju jaunā izpildījumā un pat izprasīju recepti, jo noteikti gribēšu to izgatavot arī patstāvīgi.
Tātad, zupai vajadzēs:
  • meža sēnes, šoreiz šampinjoni nederēs, jo tiem nav TĀ garša. Mums mājās bija gailenes un dažas baravikas
  • kartupeļi
  • burkāni
  • sarkanās pupiņas
  • vistu stilbiņi (vai šķiņķīši, vai jebkura cita daļa, kas patīk zupā)
  • sāls, pipari, lauru lapas
Pāris stundas pirms zupas vārīšanas ieliek mērcēties pupiņas. Kādu pusstundu pirms zupas vārīšanas tās liek vārīties. Ievēro - pupiņas vāra atsevišķi no zupas, jo tās rada duļķus, bet zupai jābūt smukai, dzidrai. Uzliek vārīties ūdeni, kad tas uzvārijies liek iekšā vistu un garšvielas. Pavāra 5 minūtes un pievieno sēnes un burkānus. Pavāra 5-7 minūtes un liek palielos gabalos sagrieztus kartupeļus. Vāra līdz gatavībai. Beigās pievieno nokāstas un tīras pupiņas. Ēd ar pievienotu lielu karoti krējuma :)
Arī šoreiz receptē neesmu minējusi sastāvdaļu daudzumu, jo ar to var variēt, atkarībā no ēdāju daudzuma un ēdāju gaumes.
Labu apetīti!
 Foto šoreiz tikai ilustratīvos nolūkos, jo fotoaprāts man nebija pieejams.

1 komentārs:

  1. Izklausās ārkārtīgi garšīgi! Paldies, noteikti izmēģināšu :) V.

    AtbildētDzēst