trešdiena, 2012. gada 8. augusts

Vasaras beigas manā grāmatplauktā

Esmu pamanījusi kādu interesantu lietu - es vasarā gandrīz nemaz nelasu grāmatas. Lai arī kā cenšos, man nesanāk, jo vienmēr atrodas kaut kas cits, ko darīt. Tāpēc vasaru oficiāli uzskatu par nelasīšanas sezonu un cenšos arī nepirkt jaunas grāmatas, citādi tās tāpat apaug ar putekļu kārtu, gaidīdamas savu rindu. Bet šorīt, ejot uz darbu, sapratu, ka.... vasara pamazām beidzas. Īsti rudenīgs vējš purināja manus matus, gaisā bija tāds vēss spirgtums un kādai puķu pārdevējai es pamanīju gladiolas. Jā, rudens nav aiz kalniem. Tas nozīmē, ka tuvojas mans melanholiskais tējas dzeršanas, siltās segas un grāmatu lasīšanas laiks. Un tas nozīmē arī to, ka laiks papildināt grāmatplauktu (tas patiesībā ir tikai abstrakts apzīmējums, jo grāmatu plaukta man nemaz nav).
Šodien ir mana algas diena un tas man ļāva mazliet paniekoties grāmatnīcā. Manā groziņā iekrita:
Aleksandra Vasiļjeva "Modes likteņi"
 
Ženevjēvas Antuāna Dario "Ceļš uz eleganci". Starp citu, tieši šī grāmata iedvesmoja Ketlīnu Tesāro sarakstīt romānu "Elegance", kas ir arī viena no manām mīļākajām grāmatām :) Par to var izlasīt te.
un Šakti Gavainas "Radošā vizualizācija"
Šo pēdējo es jau nepacietībā esmu sākusi lasīt un ļoti priecājos, ka to grāmatnīcā pamanīju. Atšķirībā no citām līdzīgām grāmatām, šajā nav plika teorija par to, kā vajadzētu darīt, bet reāli vingrinājumi un afirmācijas. Apsolu, ka noteikti izlasīšu, izmēģināšu un uzrakstīšu atsauksmi. Pagaidām liekas ļoti interesanti.
Tāpat, pateicoties kādai foršai jaunkundzei, esmu tikusi pie grāmatas "Kas nogalina lakstīgalu" (oriģinālvalodā "To Kill a Mockingbird"). Romāns 1961. gadā saņēmis Pulicera prēmiju, tāpēc vien jau ir izlasīšanas vērts. :)
Esmu apņēmusies lasīšanas maratonu sākt jau šovakar. Izskatās, ka vēlās vakara peldes vai foršās vasaras pastaigas manu laiku vairs neaizņems, tāpēc varēšu vilkt no plaukta ārā lielo tējas krūzi un ērti iekārtoties dīvānā. Lai man un Tev raita lasīšana :)

5 komentāri:

  1. Atbildes
    1. Īsta konča! Jāatzīst, ka lasu vairākas grāmatas paralēli un šai uz brīdi ir pauze, bet izlasītais ļoti patīk. Par dažādu aksesuāru (dāmu cepurīšu, korsešu, vēdekļu u.c.), apģērbu un apavu rašanos un nēsāšanas paradumiem, par gaumi, eleganci un personībām - modes leģendām.

      Dzēst
    2. Ak, vai, šī būs pirkšanas vērta! Vasiļjevs kā tāds man simpatizē! Ilustrācijām bagāta?

      Dzēst
    3. Lūk, ar to gan paskopojušies. Grāmatā ilustrāciju nav. Pašā vidū ir kādas 10 lapas ar dažādām fotogrāfijām - tērpi, aksesuāri, viņš pats un dažas 20. gs. slavenības.

      Dzēst
  2. Vaiii, apmeklējot izstādes ir grūti visu atcerēties uz kopējās sajūsmas fona, te lieti noderētu bildes!

    AtbildētDzēst